Keresztkérdések

"Ne félj, csak higgy!" Mk 5,36

Gyülekezetünk rendszeresen indít evangelizációs sorozatot.

A Kereszt-kérdések egy 10 hetes beszélgetés sorozat, amelyben a keresztyén hit alapjaival foglalkozunk Márk evangéliumának tanulmányozásán keresztül.

 

Ha kíváncsi vagy, érdekes lehetőségnek találod, mert szeretnéd közelebbről megismerni a mi Urunkat, ha válaszokat keresel kérdéseidre, gyere el, várunk szeretettel.

A következő induló evangelizációs sorozatról Nyikos András lelkésznél lehet érdeklődni az alábbi elérhetőségeken:

Email: gyulekezet@arpadfoldiref.hu
Telefon: +3630/483-4638

Kiknek szól a Kereszt-kérdések sorozat?

  • Mindazoknak, akiknek a keresztény hittel, egyházzal kapcsolatban kérdéseik vannak és nyitottak a válaszkeresésre.
  • Mindazoknak, akik gyermekeiket szeretnék megkereszteltetni, keresztszülőnek készülnek, egyházi esküvőt szeretnének kötni, de eddig nem kapcsolódtak szorosan egy gyülekezethez sem.
  • Mindazoknak, akik szeretnének hitükben megerősödni.

Fontos, hogy tiszteletben tartjuk mindenki kultúráját, hitvilágát. Csak annyit kell beszélnünk, ill. megosztanunk magunkról, amennyit szeretnénk.

Hogyan zajlik egy alkalom?

Az esték 18 órától kis vendégséggel kezdődnek. A foglalkozás során csoportokat alkotunk, egy csoport 6-10 főből áll. Röviden beszélünk az előző heti anyagról, majd az aktuális témával kapcsolatban hallgatunk meg egy előadást. Lezárásként megvitatjuk az este során felmerült kérdéseket. A foglalkozás 9 óra tájban ér véget. Természetesen lehet tovább is maradni, ha vannak még kérdések. Egy kávé mellett folytatódhat a beszélgetés. Kérdezni egyébként a foglalkozás közben is lehet: 

bármikor, bármit. 

Nincsenek rossz kérdések, és bár biztosan nincs válaszunk minden kérdésre, de hisszük, hogy érdekes dolgokat oszthatunk egymással meg Jézus Krisztussal kapcsolatban

Meddig tart a sorozat?

A kurzus 10 alkalomból áll, az alkalmak két hetente lesznek.

Mennyibe kerül a kurzus?

A kurzus ingyenes, de néha étellel, itallal segíthet bárki, hogy az esti vendégségek változatosak legyenek.

Mit kell hozni?

Semmit, minden szükséges anyagot mi adunk.

Nem túl vallásos a foglalkozás?

Reméljük nem. Ez nem egy istentisztelet vagy mise. Nincs imádkozás, éneklés vagy tapsolás, és nem kell hangosan felolvasni sem.

Lesz prédikáció?

Nem, ellenben minden este tartalmaz egy előadást, melynek célja, hogy megismertesse Jézus életét, és beszélgetést generáljon. Bízunk benne, hogy ezek érdekesek, inspirálóak lesznek! A beszélgetést a csoportvezetők irányítják, és ők 

próbálják megválaszolni a felmerülő kérdéseket.

Mindenkinek kell beszélnie?

Aki nem akar, annak, nem muszáj. Szívesen látunk bárkit akkor is, ha csak ül és figyel.

Miben különbözik a Kereszt-kérdések a többi kurzustól?

Abban, hogy Márk evangéliumára koncentrálunk, melynek középpontjában Jézus személye, céljai állnak, valamint az, hogy mit jelent követni őt. Ez teszi különösen egyedivé a Kereszt-kérdések sorozatot.

 

Ismertető letöltése