Házasságkötés

 

 

„Tégy engem, mint pecsétet a szívedre, mint pecsétet a karodra! Bizony, erős a szeretet, mint a halál, legyőzhetetlen a szenvedély, akár a sír. Úgy lobog, mint a lobogó tűz, mint az Úrnak lángja.”
(Énekek éneke 8,6)

 

 

Gyülekezetünk imádságos szívvel és szeretettel fogadja azokat a párokat, akik egymással kötött házassági szövetségükre Isten áldását szeretnék kérni templomunkban.
A házasságot Isten ajándékként adta az embernek, még a teremtés hajnalán:

„Azután ezt mondta az Úristen: Nem jó az embernek egyedül lenni, alkotok hozzáillő segítőtársat.”
(I. Móz. 2:18.)

Ez az ajándék két, egymást szerető ember életre szóló szövetsége. Mindketten felelősek a döntésükért, amellyel felvállalják a másikat, megosztják vele életüket, örömeiket és bánataikat. Mert a házasság nemcsak testi közösség, hanem lelki-, élet- és sorsközösség is.
Azért imádkozunk, hogy Isten segítő szeretetével a házasság örömet, formálódást és áldást jelentsen mindkét félnek, a leendő gyermekeknek, az egész családnak. Az esküvő után szeretettel hívjuk, várjuk az ifjú párt is istentiszteleti és gyülekezeti alkalmainkra.

Az esküvőt megelőző, három alkalomból álló jegyesoktatás során a Szentírás tanítása és a házasságkötéskor elhangzó fogadalom mentén figyelünk arra, hogy mit jelent keresztyén házasságban élni.

A házasságkötéssel kapcsolatban érdeklődni, jelentkezni a lelkipásztornál, illetve a gyülekezeti elérhetőségeinken lehet.

Nyikos András – lelkipásztor
Email: gyulekezet@arpadfoldiref.hu
Telefon: +3630/483-4638